ETARSKA ULJA

Etarska ulja su isparljive komponente aromatičnih biljaka.

Količina i sastav etarskog ulja, različitih biljaka, determinisani su genima, a variraju u zavisnosti od organa biljke u kome se etarsko ulje nalazi, ekoloških faktora i načina izdvajanja etarskog ulja iz biljnog materijala.

Miris i terapeutska svojstva etarskih ulja rezultat su njihovog hemijskog sastava u koji ulazi preko 100 različitih komponenti.

AROMATERAPIJSKI PROIZVODI

Aromaterapija je umeće primene etarskih ulja.

Etarska ulja su isparljive komponente aromatičnih biljaka. Nalaze se u cvetovima, listovima, plodovima i korenju velikog broja biljaka.

Miris i terapeutska svojstva etarskih ulja rezultat su njihovog hemijskog sastava, u koji ulazi preko 100 različitih komponenti.

Moć etarskih ulja je generisana ne samo pojedinačnim komponentama već i sinergističkim dejstvom svih prisutnih hemijskih jedinjenja.

Etarska ulja održavaju ili ponovo uspostavljaju prirodnu harmoniju tela i duha.

Svako etarsko ulje ima specifičan miris i terapeutsko dejstvo. Sva etarska ulja, u manjoj ili većoj meri, ispoljavaju i zajednička svojstva: antiseptično, regeneracija ćelija, oslobađanje od stresa i napetosti, stimulacija tela i uma, podizanje raspoloženja.

Scroll to Top