Naučno iskustvo

Meilab je kompanija sa dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji kozmetike (kozmetičkih proizvoda) i farmaceutske hemije. Meilab je osnovan davne 1990. godine, kada se i pojavio na tržištu sa proizvodima baby kozmetike.

Meilab je potekao iz renomirane naučno istraživačke ustanove koja se bavila istraživanjima i primenom nauke u različitim oblastima. Zahvaljujući velikom, akumuliranom iskustvu i istraživačkom znanju, započet je zaokružen proces proizvodnje, u sopstvenim laboratorijama i pogonima.

Prirodne sirovine
visokog kvaliteta

U proizvodnji se koriste isključivo prirodne sirovine, visokog kvaliteta.

Kontrolisana proizvodnja lekovitog i aromatičnog bilja, koju sprovodi Meilab, obezbeđuje prirodnu sirovinu za dobijanje aktivnih principa i biološki aktivnih supstanci (biljni ekstakti, biljna ulja, etarska ulja) i dalju upotrebu u proizvodnji kozmetičkih preparata:

  • visoko kvalitetni preparati za negu osetljive kože beba i dece,
  • proizvodi za negu i tretman tela,
  • proizvodi za negu i tretman lica,
  • proizvodi u kuri mršavljenja, tetovaži i proizvodi za negu nogu i stopala,
  • etarska ulja (koja se koriste u aromaterapiji).

Testiranje i kontrola

Meilab u svojoj proizvodnji koristi rezultate najnovijih naučnih istraživanja, inovativne ideje, uz stalna laboratorijska testiranja i kontrolu. 

Kvalitet proizvoda se konstantno kontroliše u sopstvenim, kao i referentnim laboratorijama, i potpuno je usklađen sa evropskim i svetskim standardima za ove vrste proizvoda.

SVE O LAVANDI

Lavandula angustifolia, poznata kao Lavanda, iz koje se proizvodi najviše etarskog ulja na svetu, je biljka prisutna i poznata preko 2500 godina. Lavanda je kao biljna vrsta najviše zastupljena u mediteranskom pojasu Evrope i Afrike, Srednjeg istoka i Indije.

SVE O BADEMU

Bademovo ulje je masno ulje dobijeno hladnim ceđenjem semena biljke Prunus Dulcis. Bogato je prirodnim nutrijentima: esencijalnim masnim kiselinama (više od 25%), vitaminima E (24-30mg/100g), D i B grupe (B1, B6, B2) i esencijalnim mineralima, magnezijumom i kalcijumom.

SVE O MORAČU

Bazirajući se na novim saznanjima o fiziološkom delovanju etarskih ulja tokom njihovog udisanja, razvijen je MORAČ ANTICELULIT PROGRAM koji ima novi inovativni pristup; proizvodi deluju ne samo preko kože već su i prvi proizvodi koji imaju dodatno, olfaktorno (mirisno) delovanje.

Scroll to Top