Baby skin je zaštitni krem za negu kože, koji u svom sastavu ima prirodne supstance koje štite i neguju i najosetljiviju kožu beba.

Baziran je na tradicionalnim saznanjima o emolijentnim svojstvima lanolina, koji se lako apsorbuje u kožu i održava njenu elastičnost i vlažnost.

Istovremeno sastav i formula krema je obogaćena poslednjim saznanjima o svojstvima i delovanju više prirodnih supstanci, što je doprinelo daljem povećanju njegove zaštitne i negovne funkcije.

Bebina koža je tanja, nežnija i osetljivija.

Aktivnost lojnih žlezdi i melanocita kod beba je manja, pa je koža suvlja i svetlije, ružičasto-bele boje.

U momentu rađanja pH kože bebe se razlikuje. U prvim danima po rođenju koža ima neutralni pH, a potom se pH spušta ka blago-kiselom (pH 5.5) kao kod kože odraslih.

Odbrambena funckija kože nije potpuno razvijena i zbog toga je bebina koža podložnija dejstvu hemijskih supstanci i raznim infekcijama.

Anatomske i funkcionalne specifičnosti definišu potrebu za SPECIJALNOM NEGOM BEBINE KOŽE.

Nanet na kožu ovaj krem formira zaštitni sloj koji odbija tečnost od kože i sprečava njeno povećano vlaženje.

Krem ima puferna svojstva zahvaljujući voćnim kiselinama u svom sastavu.

Amonijak kao i kiseli produkti bivaju neutralisani čime je sprečeno njihovo iritirajuće dejstvo na kožu.

Krem sprečava i razvoj mikroorganizama sinergističkim dejstvom sastojaka fermentisanog soka jabuke.

Baby Skin bebi krem se koristi kao zaštitni krem prvenstveno u predelu pelena, da bi odbijao vlagu i štitio od iritacija.

Neven bebi hidrantni krem nanosi se na kožu obraza, vrata i dlanova , delove koji su podložni isušivanju i koje treba redovno negovati. Neven bebi hidrantni krem hrani i hidratiše kožu.

Scroll to Top