lAVANDINO ULJE

Zdravo stanje duha – dobro raspoloženje

Lavandino ulje je smeša etarskih ulja (lavande, geranijuma, bergamota) i ekstrakta lavande u tečnoj masnoj podlozi obogaćenoj uljnim ekstraktom nevena. Namenjeno je masaži koja ublažava stres.

Kako deluje?

Etarsko ulje lavande brzo se preko kože apsorbuje u krvotok i mukozne membrane pluća i nosa i tako postiže sedativan efekat sličan dijazepamu (diazepam). Masaža ovim uljem u potpunosti opušta i relaksira telo, te ga oslobađa od stresa.

BADEMOVO ULJE

Bademovo ulje je masno ulje, dobijeno hladnim ceđenjem semena biljke Prunus Dulcis. Bogato je prirodnim nutrijentima: esencijalnim masnim kiselinama (više od 25%), vitaminima E (24–30 mg na 100 g), D i B grupe (B1, B6, B2) i esencijalnim mineralima, magnezijumom i kalcijumom.

Svrstava se u „laka“ ulja jer ga koža lako upija, pa njegovim nanošenjem ne ostaje masni trag, odnosno pokazuje malu komedogenost.

Hemijske i fizičke karakteristike bademovog ulja, svrstavaju ga u grupu ulja sa srednjom penetracionom snagom, zajedno sa uljem pšeničnih i kukuruznih klica, uljem soje, lešnika itd.

Riznica nutrijenata u bademovom ulju, kao i njegove karakteristike, pogoduju nezi svih tipova kože, pogotovo suve.

Koristili su ga Hindu Indusi, a grčko-persijska škola medicine ga je koristila za tretman stanja suve kože koju prati psorijaza i ekcem, a do današnjih dana ga propagira indijska nauka poznata kao Ajurvedik (Ayurvedic) medicina.

Bademovo ulje je prirodni emolijent koji stvara barijeru na koži i reguliše transepidermalni gubitak vode, čime se povećava sadržaj vlage u njoj.

Koži je poboljšan izgled i tonus, zahvaljujući emolijentnim svojstvima bademovog ulja. Deskvamacija kože nanošenjem bademovog ulja kao rezultat daje izuzetan sjaj kože.

Skorašnjim ispitivanjima pokazano je da nanošenje bademovog ulja na kožu pre izlaganja UV zracima štiti kožu od mogućih oštećenja. Takođe je poznato da bademovo ulje štiti od „photoaging“-a i sprečava pojavu fleka na koži.

Ukoliko želite da usporite proces starenja kože, najbolje je da već u ranim tridesetim počnete kožu da negujete proizvodima na bazi bademovog ulja.

Visok sadržaj vitamina E, jakog prirodnog antioksidansa, redukuje bore i zateže (izravnjava) teksturu kože. Vitamini E i A pomaže sintezu kolagena neophodnog za čvrstinu kože.

Bademovo ulje svojim emolijentnim delovanjem redukuje stanja koja prate suvu kožu: iritaciju, svrab, inflamaciju.

MORAČ ANTICELULIT PROGRAM

Jedinstveno! Mirisno dejstvo!

Bazirajući se na novim saznanjima o etarskim uljima – na njihova fiziološka dejstva koja imaju na nas kada ih udišemo, naučnici su razvili MORAČ ANTICELULIT PROGRAM, koji ima novi inovativni pristup; proizvodi deluju ne samo preko kože već su i prvi proizvodi koji imaju dodatno, oflaktorno (mirisno) delovanje.

I MIRISOM PREKO KOŽE

Novim istraživanjima dokazano je da etarsko ulje morača ima dejstvo na simpatički nervni sistem. Udisanjem isparenja ovog etarskog ulja aktiviraju se mirisni receptori, povezani s centrom za miris, koji je povezan sa hipotalamusom. 

Aktivacija simpatičkog nervnog sistema rezultira značajnim povećanjem koncentracije kateholamina u cirkulaciji, a samim tim i sagorevanjem slobodnih masnih kiselina oslobođenih hidrolizom neutralnih masti u adipocitima.

Ovo dejstvo je od izuzetnog značaja pošto je, suprotno uobičajenom mišljenju, sama lipoliza u adipocitima nedovoljna da se ukloni višak triglicerida u njima. Neophodno je da se oslobođene masne kiseline „sagore“ u procesu termogeneze i time spreči njihova ponovna resinteza u kapljice masti.

Aktivirani simpatikus pod dejstvom etarskog ulja morača tome i doprinosi; masne kiseline nastale hidrolizom neutralnih masti pod dejstvom kofeina, nanetog na površinu kože, „sagorevaju“.

Rezultat ovih metaboličkih procesa je „pražnjenje“ adipocita i njihovo smanjenje.

Scroll to Top